De Jooren groep zet met nieuwe Scania multi battery PHEV de eerste stap in elektrificering van het wagenpark

Breda – Onlangs nam de Jooren groep uit Ouderkerk a/d Amstel de eerste twee van drie nieuwe Scania P320 PHEV’s in gebruik. Het is de eerste plug-in hybride vrachtwagen in de vloot van het bedrijf. De Jooren groep is gespecialiseerd in de retaildistributie en wil daarbij de kleinst mogelijke CO2 voetafdruk achterlaten. Eerder investeerden de bedrijven al in Scania LNG trucks en zetten nu met de eerste PHEV een belangrijke eerste stap in het elektrificeren van het wagenpark.

 

De Scania P320 PHEV multi battery biedt de Jooren groep ‘best of both worlds’ door de 320 pk sterke 9-liter motor te combineren met een 115kW elektromotor en drie batterijen met een geïnstalleerd vermogen van 90kWh. Op de snelweg beschikt de chauffeur over een krachtige en zeer zuinige SCR-only Euro 6 motor terwijl hij bij het betreden van de binnenstad kan overschakelen op de volledig elektrische zero-emissie modus. Afhankelijk van belading en lokale omstandigheden bedraagt de actieradius van deze volledige elektrische modus enkele tientallen kilometers. In de praktijk is dit voldoende voor een zero-emissie bevoorrading van vrijwel elk filiaal.

De Jooren groep is vooruitstrevend in het verduurzamen van haar transportactiviteiten. In Scania treft het bedrijf een betrouwbare partner om dit proces vorm te geven. Directeur Jan Jooren: “Wij willen vooroplopen als het gaat om een duurzame inzet van ons materieel. Wij rijden al langere tijd met LNG-voertuigen en zetten nu met deze plug-in hybride truck een nieuwe stap. Met deze twee plug-in hybride trucks gaan wij voor Dille & Kamille rijden door heel Nederland, België en straks ook Duitsland. Aangezien de meeste filialen in de binnensteden liggen kunnen wij deze nu zero-emissie bevoorraden.”

Het familiebedrijf heeft een lange traditie in food retail die teruggaat tot 1914. Nu bevoorraadt de Jooren groep door het hele land grote en kleine retail ketens. De bedrijven beschikken daarvoor over een wagenpark van 60 eenheden, bestaande uit droog/koel/vries bakwagens, trekker-opleggers en LZV’s. De Jooren groep beschikt naast het hoofdkantoor in Ouderkerk a/d Amstel over standplaatsen in Bleiswijk, Sassenheim, Velsen en Waddinxveen.

https://www.scania.com/nl/nl/home/about-scania/newsroom/news/2021/de-jooren-groep-zet-met-nieuwe-scania-multi-battery-phev-de-eers.html