Wij focussen ons op

DUURZAAMHEID

Duurzaamheid staat bij Jooren Transporten B.V. hoog in het vaandel. Niet alleen omdat de wereld simpelweg verandert, maar vooral omdat wij de wereld netjes achter moeten laten voor de generaties na ons. Trends volgen is hierdoor voor ons niet genoeg. We zijn ze liever voor. Daarom zijn wij het eerste transportbedrijf in Nederland dat heeft besloten om de super zuinige 4x2FM trekkers die op vloeibaar methaangas en diesel van Volvo Trucks aan te schaffen.

Maar duurzaamheid betekent ook “Het Nieuwe Rijden”.
Onze chauffeurs rijden volgens het principe van Het Nieuwe Rijden. Dat wil zeggen dat zij erop letten zo min mogelijk brandstof te gebruiken (bijvoorbeeld door goed te anticiperen op het verkeer).

En duurzaam ondernemen gaat verder dan alleen rijden met zo schoon mogelijke trucks. Duurzaamheid is ook zorg voor onze medewerkers. Doorgroeien, gezamenlijk naar werkdagen- en tijden kijken en uiteraard tijdig lonen uitbetalen. Soms helaas niet vanzelfsprekend. Bij ons wel.

Veiligheid
Op veiligheidsvoorzieningen op en aan de trucks bezuinigen wij niet. Front en achteruitrijcamera’s, cruise control, ACC ESP statische bochtverlichting en een radarsysteem dat ‘meekijkt’ of er geen voertuig of fietser in de dodehoek zit zijn bij ons net zulke vanzelfsprekende voorzieningen aan een truck als een stuur.

Duurzaamheid is ook voorlichting over veiligheid
Veiligheid is meer dan een veilige truck. Om die reden verzorgen wij regelmatig presentaties op scholen om de leerlingen op de hoogte te brengen van de gevaren van de dodehoek.