Onze missie

Uw uitdaging in transport is de onze om op te lossen. Kwaliteit, professionaliteit en flexibiliteit zijn daarbij onmisbaar en onlosmakelijk aan ons verbonden. Dat staat natuurlijk mooi op papier, maar merkt u pas echt in de praktijk. Hoe? Een aantal voorbeelden:

  • Klanten behouden is belangrijker dan snel veel nieuwe klanten winnen
  • Groei is geen doel, maar een instrument om uw en onze continuïteit te waarborgen
  • Wij doen wat u belooft
  • Wij zorgen goed voor onze medewerkers en onze medewerkers goed voor u
  • Op tijd bezorgen is vanzelfsprekend

Onze geschiedenis

Jooren Transporten B.V. bestaat inmiddels al meer dan honderd jaar. In 2014 vierden wij ons eeuwfeest. Onze geschiedenis gaat terug tot 1914 toen de heer Hein Jooren in Amstelveen startte als melkgrossier. De melk werd in bussen bij de boeren met de hand geladen en bij diverse winkels in Amsterdam verkocht. In het begin verrichtte hij dit werk met de hondenwagen. Toen de werkzaamheden toenamen, kocht hij zijn eerste vrachtwagen: een prachtige zwarte A-Ford.

De heer Hein Jooren startte in Amstelveen als melkgrossier. De melk werd in bussen bij de boeren met de hand geladen en bij diverse winkels in Amsterdam verkocht. In het begin verrichtte hij dit werk met de hondenwagen. Toen de werkzaamheden toenamen, kocht hij zijn eerste vrachtwagen: een prachtige zwarte A-Ford.

Vlak voor de Tweede Wereldoorlog werd melkfabriek CMC opgericht en deed de gepasteuriseerde melk haar intrede. Hierdoor veranderden de werkzaamheden. De verse melk moest nog wel bij de boeren opgehaald worden, maar in plaats van deze zelf te verkopen, bracht Hein Jooren de melk nu naar de melkfabriek. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd hij gedwongen terug te stappen van vrachtwagen naar paard en wagen om daarna wederom een Ford te kunnen kopen. In 1946 werd een Studebacker oplegger gekocht en in 1947 volgde een Chevrolet.

In 1955 neemt de heer Herman Jooren het transportbedrijf over van zijn oom en in 1986 doet de derde generatie Jooren zijn intrede in het bedrijf. Dat zijn de heren Wim en Jan Jooren, die momenteel samen de directie voeren.

Een belangrijke mijlpaal vond in 1996 plaats. Toen werd Gijs Verwoerd transport overgenomen. Gijs Verwoerd transport reed voor Samenwerkende Dirk van den Broek Bedrijven en Jooren transporten B.V. nam de distributie van goederen naar de winkels over, waarbij tevens de medewerkers van Gijs Verwoerd transport werden overgenomen.

Binnen Nederland wordt momenteel gereden voor Detailresult Logistiek (voorheen Samenwerkende Dirk van den Broek Bedrijven) en voor Lidl Nederland.

Ons bedrijf groeit gestaag. De huidige vlootomvang bedraagt rond de 40 vrachtwagens. Jooren transporten B.V. heeft zich ontwikkeld tot een volwaardige logistieke partner. In samenspraak met de klant proberen wij tot individuele en efficiënte oplossingen te komen.