Werken bij Jooren – Bas Haselager

Bij Jooren werken veel chauffeurs. Maar waarom zijn ze ooit bij ons komen werken en niet bij een ander bedrijf? Wat maakt het werken bij Jooren zo leuk? En waarom zijn ze eigenlijk chauffeur geworden? Omdat wij heel benieuwd zijn naar hun antwoorden én omdat we jou ook willen overtuigen om bij ons te werken hebben we chauffeur Bas gesproken.

Bas werkt al 21 jaar bij Jooren, dus weet als geen ander hoe het is om hier te werken.

 

Hoi Bas, je werkt al heel lang bij Jooren. Wilde je altijd al vrachtwagenchauffeur worden?

Ja, als klein kind wilde ik heel graag buschauffeur worden en later werd dit vrachtwagenchauffeur. Tijdens mijn school ben ik deeltijd al gaan werken in een magazijn in Utrecht. Daar heb ik ook het chauffeursvak geleerd en na een jaar ben ik voor Jooren gaan rijden.

 

Waarom ben je naar Jooren gegaan?

De vader van een vriend van me werkte hier. Via hem hoorde ik alleen maar goede verhalen dus heb ik gesolliciteerd. Ik kon hier toen ook m’n C/E rijbewijs halen en dat was natuurlijk iets wat ik heel graag wilde. Het grotere werk.

 

Hoe ging dat toen in z’n werk?

Ik ben een paar keer meegereden met een oudere collega. Hij heeft me alle Jooren kneepjes van het vak geleerd en na een paar ritten ging ik zelf rijden. M’n C/E heb ik vervolgens in een week gehaald en sindsdien ben ik niet meer kleiner gaan rijden. We reden toen veel broodritten, midden in de nacht, voor een bakkerij in Ouderkerk. Dat beviel me wel.

 

En nu?

Nu rijd ik overdag. Dat vind ik ook heerlijk. Iedereen kan hier in principe rijden wanneer je dat wilt. Ik start iedere dag rond 13:00 uur, maar andere collega’s rijden juist weer ‘s nachts of starten rond 07:00. En ik ben op zondag en maandag vrij.

 

Oké, en zijn er naast de flexibele werktijden nog andere redenen waarom iemand bij Jooren moet werken?

Jazeker! Je bent geen nummer. Ik hoor dat wel eens van chauffeurs bij andere bedrijven, daar weten de planners helemaal niet met wie ze te maken hebben. Hier drinken we tijdens de jaarlijkse BBQ ook gewoon een biertje met de directeur.

 

Was die BBQ er twintig jaar geleden ook al?

Toen al, inderdaad. Maar toen hadden we iedere zaterdag ook bitterballen. Dat kan helaas niet meer want de chauffeurs werken vanuit allerlei verschillende DC’s. We zijn echt gegroeid in die twintig jaar dat ik hier werk, maar je merkt nog steeds dat het een familiebedrijf is.

 

Wil je nog lang bij Jooren werken? Supermarktdistributie is best zwaar, toch?

Ik hoop dat ik tot aan m’n pensioen bij Jooren blijf werken. Dat het zwaar is valt wel mee, hoor. Vergeleken met andere soorten distributie moet je gemiddeld wat vaker lossen. Maar we hoeven de rolcontainers alleen maar tot de klep te lossen en dan neemt het winkelpersoneel het van ons over. Dus echt zwaar is het niet. En doordat je wat vaker lost, kom je ook met veel mensen in contact. Je hebt hier dus de ideale combinatie van de vrijheid van een chauffeur met toch wat meer sociaal contact en gezelligheid.

 

We zoeken nog collega’s! Dus wil je samen met Bas en andere collega’s de mooiste ritten maken en heel Nederland voorzien van boodschappen? Solliciteer dan snel door je C.V. en motivatie te mailen naar ton@jooren.nl en wie weet zien we je bij onze jaarlijkse BBQ.