GESCHIEDENIS

In 2014 vierden wij ons eeuwfeest. Daar waren we natuurlijk trots op.
Onze geschiedenis gaat terug tot 1914 toen de heer Hein Jooren in Amstelveen startte als melkgrossier. De melk werd in bussen bij de boeren met de hand geladen en bij diverse winkels in Amsterdam verkocht. In het begin verrichtte hij dit werk met de hondenwagen. Toen de werkzaamheden toenamen, kocht hij zijn eerste vrachtwagen: een prachtige zwarte A-Ford.

Vlak voor de Tweede Wereldoorlog werd melkfabriek CMC opgericht en deed de gepasteuriseerde melk haar intrede. Hierdoor veranderden de werkzaamheden. De verse melk moest nog wel bij de boeren opgehaald worden, maar in plaats van deze zelf te verkopen, bracht hij de melk nu naar de melkfabriek. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd hij gedwongen terug te stappen van vrachtwagen naar paard en wagen om daarna wederom een Ford te kunnen kopen. In 1946 werd een Studebacker oplegger gekocht en in 1947 volgde een Chevrolet.  

In 1955 neemt de heer Herman Jooren het transportbedrijf over van zijn oom en in 1986 doet de derde generatie Jooren zijn intrede in het bedrijf. Dat zijn de heren Wim en Jan Jooren, die momenteel samen de directie voeren.

 Belangrijke mijlpaal in 1996

Een belangrijke mijlpaal vond in 1996 plaats. Toen werd Gijs Verwoerd transport overgenomen. Gijs Verwoerd transport reed voor Samenwerkende Dirk van den Broek Bedrijven en Jooren transporten B.V. nam de distributie van goederen naar de winkels over, waarbij tevens de medewerkers van Gijs Verwoerd transport werden overgenomen.

Binnen Nederland wordt momenteel gereden voor Detailresult Logistiek (voorheen Samenwerkende Dirk van den Broek Bedrijven) en voor Lidl Nederland.

Ons bedrijf groeit gestaag. De huidige vlootomvang bedraagt rond de 40 vrachtwagens. Jooren transporten B.V. heeft zich ontwikkeld tot een volwaardige logistieke partner. In samenspraak met de klant proberen wij tot individuele en efficiĆ«nte oplossingen te komen.