DUURZAAMHEID

Het Nederlands wagenpark verduurzaamt zienderogen. Wij gaan daarin graag mee, want duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel. Immers wij moeten onze wereld netjes achterlaten voor de generaties naast ons. Trends volgen is voor ons niet genoeg. We zijn ze liever voor. Daarom werken wij mee aan een pilot van Volvo Trucks met 4x2 FM trekkers die op vloeibaar methaangas (LNG) en diesel rijden (zie voor meer informatie Wagenpark).

JOOREN transporten B.V. is het eerste transportbedrijf in Nederland dat heeft besloten deze super zuinige truck aan te schaffen.

Duurzaamheid is ook Het Nieuwe Rijden

Onze chauffeurs rijden volgens het principe van Het Nieuwe Rijden. Dat wil zeggen dat zij erop letten zo min mogelijk brandstof te gebruiken (bijvoorbeeld door goed te anticiperen op het verkeer).

Duurzaamheid is ook zorg voor de mens

Duurzaam ondernemen gaat verder dan alleen rijden met zo schoon mogelijke trucks. Duurzaamheid is ook zorg voor onze medewerkers en ook daarin lopen wij voorop (zie voor meer informatie Mensen).

Duurzaamheid is ook veiligheid

Op veiligheidsvoorzieningen op en aan de trucks bezuinigen wij niet. Front en achteruitrijcamera’s, cruise control, ACC ESP statische bochtverlichting en een radarsysteem dat ‘meekijkt’ of er geen voertuig of fietser in de dodehoek zit zijn bij ons net zulke vanzelfsprekende voorzieningen aan een truck als een stuur.

 Duurzaamheid is ook voorlichting over veiligheid

Veiligheid is meer dan een veilige truck. Om die reden verzorgen wij regelmatig presentaties op scholen om de leerlingen op de hoogte te brengen van de gevaren van de dodehoek.